Pirított krumpli fűszeres hagymával

Pirított krumpli fűszeres hagymával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 dl olaj
  • őrölt fekete bors
  • a fűszeres hagymához:
  • 4 fej nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • kb. 1/2 teáskanál őrölt feketebors
  • kb. 1 teáskanál pirospaprika
  • kb. 1 evőkanál majoránna
  • kb. 1 kávéskanál só
  • díszítésnek a tetejére:
  • petrezselyem
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 dl olaj
  • őrölt feketebors
  • 4 fej nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál őrölt feketebors
  • 1. teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1. kávéskanál
  • petrezselyem

Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmossuk, és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.

Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és megsózzuk.

2 deci vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük, az elfövő levét pótoljuk.

A krumplit félbevágjuk, nagy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük, ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. A tetejére petrezselymet szórhatunk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti