Pirított gombás-ruccolás tészta húsgolyókkal

Pirított gombás-ruccolás tészta húsgolyókkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A fűszeres húsgolyókhoz:

  • 40 dkg burgonya
  • 50 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 marék ruccola
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • csipetnyi oregánó

A pestóhoz:

  • 1 marék ruccola
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék dió
  • olívaolaj
  • 10 dkg sajt

Valamint:

  • makaróni tészta
  • 25 dkg gomba
  • olaj

Elkészítés:

A húsgolyókhoz reszeljük le a burgonyát, facsarjuk ki, majd adjuk hozzá a darálthúst, majd az apróra vágott petrezselymet, ruccolát, fokhagymát és vöröshagymát, valamint a zsemlemorzsát, a tojásokat és a fűszereket is. Dolgozzuk össze és fél óráig hagyjuk állni.

Formáljunk gombócokat belőle és süssük ki őket. . A megtisztított gombát pirítsuk meg, a makaróni tésztát főzzük ki.

Turmixoljuk össze a ruccolát a felkockázott paradicsommal, a dióval, a sajttal, a fokhagymával és egy kevés olívaolajjal.

Forgassuk össze a tésztával és a húsgolyókkal a pestot.

Neked ajánljuk