Pipacsos hidegtál

Pipacsos hidegtál
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db gombakonzerv
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 10 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 kávéskanál só
  • 3 közepes paradicsom
  • 6 db olajbogyó
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db gombakonzerv
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 10 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 kávéskanál
  • 3 közepes paradicsom
  • 6 db olajbogyó
  • 2 közepes vöröshagyma

Elkészítés:

Az olajat egy edénybe tesszük. Felmelegítjük, beletesszük a szeletekre vágott hagymát, és megdinszteljük a gombával együtt.

A burgonyát apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A zöldborsót és a zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor a megfőtt zöldségek lecsöpögtek, összekeverjük a hagymás gombával, a majonézzel és a tejföllel, majd ízlés szerint megsózzuk.

Egy tálba tesszük, a tetejére egy réteg tejfölt simítunk. Teszünk rá egy-egy szem olívabogyót, körbe tesszük paradicsom szeletekkel, a közepét kirakjuk fekete olívabogyó cikkekkel.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!