Pingvin szelet

Pingvin szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. víz
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor

A rátéthez:

  • 3 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin

A mázhoz:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. víz
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verem, a sárgákat, vizet és a cukor másik felét krémesre keverem. A tojásfehérje habhoz hozzáadom a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverem. Beleöntöm egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 190 foknál 15-20 percig sütöm. A megsült piskótát kihűtöm és kettévágom.

A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitem. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítem, ameddig sűrűsödni kezd, majd leveszem a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntöm. A tejszínt habbá verem, hozzáadom a zselatinos tejet, és még néhány percig keverem.

A piskóta alsó részét a tepsibe rakom, rákenem a krém felét, elsimítom, és ráöntöm a csokoládémáz egyharmadát, rákenem a krém másik felét majd betakarom a piskóta felső részével. A tetejére öntöm a csokoládémáz maradékát. Legalább három órára a hűtőszekrénybe rakom.

Neked ajánljuk