Pingvin kunyhó

Pingvin kunyhó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

A krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

A pingvinekhez:

  • 3 db tojás
  • 0.25 közepes db sárgarépa
  • 6 db fekete olajbogyó

Elkészítés:

A fasírthoz a zsemléket vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A kinyomkodott zsemlével együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet, 1 evőkanál zsemlemorzsát, és jó alaposan kidolgozzuk. Nagyobb gombócot formázunk belőle, olajjal kikent tepsibe helyezzük, meghintjük zsemlemorzsával, és készre sütjük.

A krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk. Amikor a fasírt megsült, egy tálba vagy egy tálcára helyezzük. Befedjük krumplipürével, késsel bekockázzuk.

A pingvinekhez megfőzzük a tojásokat és megpucoljuk. Egész olajbogyó a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya. Sárgarépa cikkek a talpuk és a csőrük.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk