Pina Colada torta

Pina Colada torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztájához:

  • 3 púpos evőkanál rizsliszt (GM)
  • 1 tojás pici sütőpor
  • kis víz
  • 25 g cukornak megfelelő folyékony édesítő
  • *

a krémhez:

  • 500 g túró
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 75 g cukornak megfelelő folyékony édesítő
  • 1 csomag zselatin fix

a zseléhez:

  • 1 ananászkonzerv
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • (a tortaforma 18 cm-es)

Elkészítés:

A tésztához kettéválasztjuk a tojást. A fehérjét felverjük az édesítővel, a sárgáját összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a kettőt jól kikeverjük a robotgéppel. Ha már jó, sütőpapírral bélelt formába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez összekeverjük a már előzőleg villával áttört túrót és a kókuszreszeléket, majd beletesszük az édesítőt. Robotgéppel, fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet. Ezután megvárjuk, amíg kihűl. (Csak szabad rátenni a tésztára, ha már hideg a krém!)

Ha már kihűlt a tészta, kivesszük a formából a sütőpapírral együtt, majd a papír helyett frissentartó fóliát teszünk körbe az oldalára. Visszatesszük a tésztát, majd a tetején szépen elegyengetjük a krémet.

A zseléhez az ananászdarabkákat kb. félig belenyomkodjuk a krém tetejébe, a levét pedig 3 dl-re hígítva, csomómentesre keverjük egy vaníliás pudingporral, aztán megfőzzük. Ezt a krémet kevergetni kell, hogy már ne legyen forró, amikor fakanállal rásimítjuk az ananászdarabokkal díszített krém tetejére.

A kész süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe, de 3-4 óra is elég lehet neki.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk