Pina Colada torta

Pina Colada torta
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 2 db tojás
  • 50 dkg nádcukor
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • vaníliakivonat
  • a fehércsokis kókuszkrémhez:
  • 30 dkg fehércsokoládé
  • 20 dkg habtejszín (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg habtejszín (hideg)
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 13 dkg kókuszreszelék
  • vaníliakivonat
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • (a megadott mennyiség egy 16-18 cm-es tortához elegendő)
  • 2 db tojás
  • 50 dkg nádcukor
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet
  • vaníliakivonat
  • 30 dkg fehércsokoládé
  • 20 dkg habtejszín (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg habtejszín (hideg)
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 13 dkg kókuszreszelék
  • vaníliakivonat
  • 1 doboz ananászkonzerv

Elkészítés:

A fehércsokis kókuszkrémhez a szobahőmérsékletű tejszínt forráspontig melegítjük, és az aprított fehércsokira öntjük, majd 1-2 perc múlva teljesen simára keverjük, és pár órára behűtjük.

Amíg hűl a fehércsoki ganache alap, megsütjük a kókuszos piskótát. A fehérjéből 10 dkg nádcukorral habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a többi cukorral (40 dkg) és a vaníliakivonattal, majd hozzákeverjük a folyadékokat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket és habverővel eldolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.

Egy 16-18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, majd beleszedjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

A piskótát fejjel lefelé rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd 4 lapba vágjuk.

Ezután befejezzük a fehércsokis kókuszkrémet. Ehhez a mascarponét a hideg habtejszínnel, a porcukorral és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd több részletben a fehércsoki ganachehoz keverjük. A krémből kb. 25 grammot félreteszünk a torta körbekenéséhez, a többihez pedig hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

A piskótát a fehércsokis kókuszkrémmel, és a kis darabokra vágott ananásszal rétegezzük. A torta tetejére kókuszkrém kerül, míg a külsejére a félrerakott kókuszmentes fehércsokis krém. A torta oldalát ízlés szerinti lehúzzuk, így lesz naked cake (pucér torta.)

A betöltött tortát hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. A kész tortát a habcsóknyalókákkal és a virággal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Darab Miklósné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti