Elkészítés:
A fehércsokis kókuszkrémhez a szobahőmérsékletű tejszínt forráspontig melegítjük, és az aprított fehércsokira öntjük, majd 1-2 perc múlva teljesen simára keverjük, és pár órára behűtjük.
Amíg hűl a fehércsoki ganache alap, megsütjük a kókuszos piskótát. A fehérjéből 10 dkg nádcukorral habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a többi cukorral (40 dkg) és a vaníliakivonattal, majd hozzákeverjük a folyadékokat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket és habverővel eldolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Egy 16-18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, majd beleszedjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
A piskótát fejjel lefelé rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd 4 lapba vágjuk.
Ezután befejezzük a fehércsokis kókuszkrémet. Ehhez a mascarponét a hideg habtejszínnel, a porcukorral és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd több részletben a fehércsoki ganachehoz keverjük. A krémből kb. 25 grammot félreteszünk a torta körbekenéséhez, a többihez pedig hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A piskótát a fehércsokis kókuszkrémmel, és a kis darabokra vágott ananásszal rétegezzük. A torta tetejére kókuszkrém kerül, míg a külsejére a félrerakott kókuszmentes fehércsokis krém. A torta oldalát ízlés szerinti lehúzzuk, így lesz naked cake (pucér torta.)
A betöltött tortát hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. A kész tortát a habcsóknyalókákkal és a virággal díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Darab Miklósné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Közepesen költséges ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Torta receptek
,
Csokis receptek
,
Sütemények