Pilóta szelet

Pilóta szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 175 g tejföl
  • 1 kanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

a krém hozzávalói:

  • 2 csomag csokoládé puding
  • 5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2-3 nagy kanál nutella

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. Háromfelé osztjuk, 2 részbe belegyúrjuk a kakaót.

Közepes tepsi hátán 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat (2 kakaós, 1 sima) kb. 10 perc alatt.

A krémhez a pudingot a vízben megfőzzük (tejjel is lehet, de így is nagyon finom, és olcsóbb!), még meleg hozzáadjuk a cukrot. Ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal és a nutellával. (Gépi habverővel a legegyszerűbb.)

Betöltjük a lapokat. (kakaós lap, krém harmada, fehér lap, krém, kakaós lap és maradék krém. )

Másnap szeleteljük, addig a lapok megpuhulnak.

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk