Pilóta szelet

Pilóta szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 175 g tejföl
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kakaó
  • pici só
  • a krémhez:
  • 3 csomag csokipuding
  • 9 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15-20 dkg cukor
  • 4 evőkanál nutella
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 175 g tejföl
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kakaó
  • pici
  • 3 csomag csokipuding
  • 9 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15-20 dkg cukor
  • 4 evőkanál nutella
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat és a tojássárgákkal, valamint a tejfölt és könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. (Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. Nekem ennyi pont jó volt mennyiségileg.)

A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót. A kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt 30 x 30 cm-es tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat kb. 8-10 perc alatt – 1 simát és 2 barnát. (A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.)

A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, és még forrón belekeverjük a cukor felét. A maradék cukorral kikeverjük a margarint.

Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozzuk, végül megtöltjük vele a lapokat. A krémből hagyhatunk a tetejére, de bevonhatjuk csokimázzal is.

Másnap szeleteljük, addig a lapok bepuhulnak. Én a szeleteket megszórtam kókuszreszelékkel.

Megjegyzés:

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!