Pilóta keksz gluténmentesen

Pilóta keksz gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg Liga margarin
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg Liga margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg Liga margarin
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg Liga margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével - gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport a másik fele fehér marad. Hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a krémet: a szobahőmérsékletű margarint az átszitált porcukorral robotgép segítségével kihabosítjuk, majd 2 evőkanál kakaóport hozzáadunk és krémesre kevertetjük.

A linzertésztákat kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.
Ha kisültek, és teljesen kihűltek, a csokikrémmel összetöltünk egy világos korongot egy barnával.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!