Pilóta keksz

Pilóta keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • rum aroma
  • 15 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:

A tojást a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, és kevés tejjel összegyúrjuk.

Két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaformával kb. 4 cm átmérőjűre kiszaggatjuk.

Kikent, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymástól kissé távolabb, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A krémhez valókat a vaj vagy margarin kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük.

Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!