Pillekönnyű túrós pite

Pillekönnyű túrós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • kb. 1 evőkanál tejföl (annyi, hogy jól nyújtható legyen)
  • a töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojásfehérje
  • a töltelék alá:
  • búzadara (szükség szerint)
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kg túró
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • búzadara

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kettéosztjuk.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival.

A tészta egyik felét tepsibe formázzuk és meghintjük grízzel, majd elsimítjuk rajta a kidolgozott túrós tölteléket. A tészta másik felével letakarjuk, majd megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 35 perc).

Kisülés után, ha kicsit meghűlt, meghintjük porcukorral, daraboljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!