Pillekönnyű grízes túrós kevert

Pillekönnyű grízes túrós kevert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg zsíros tehéntúró
  • 5 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg zsíros tehéntúró
  • 5 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal. A búzadarát a túróval elkeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk.

A tojások sárgáját és a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz, majd tovább keverjük. Végezetül a tejfölt, a grízzel elkevert túrót hozzáforgatjuk, krémesre keverjük.

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és elsimítjuk. 190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.)

Ha langyosra hűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!