Pillangótorta

Pillangótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • a tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál meleg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • *
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszínhab
  • ízlés szerint kivi, banán, mazsola
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál meleg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszínhab
  • kivi, banán, mazsola

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a meleg vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport. Ezután beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát a formába öntjük és a sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd függőlegesen! félbe vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kevergetve kihűtjük. A tészta két felét egymásnak háttal fordítjuk, és a krémmel egyenletesen bekenjük mindegyik oldalt. Hagyjuk megdermedni.

Közben a tejszínhabot felverjük, és a tésztát bevonjuk vele. A széleket nyomózsák segítségével díszítjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, felkarikázzuk, és tetszőlegesen a tésztára helyezzük. Mazsolával a szárnyformát kirakjuk.



Kivi helyett banánnal is finom!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti