Pillangótészta-saláta pirított húscsíkokkal

Pillangótészta-saláta pirított húscsíkokkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg sertésszűzpecsenye
  • 3 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 csokor koriander
  • 30 dkg pillangótészta (farfalle)
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 30 dkg sertésszűzpecsenye
  • 3 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 csokor koriander
  • 30 dkg pillangótészta (farfalle)
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, és kicsi kockákra daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A kakukkfüvet és a korianderzöldet leöblítjük, apróra vágjuk.

A pillangótésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk.

A húscsíkokat sóval, borssal, a fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, és serpenyőben, a felforrósított olajon megpirítjuk. A tésztát salátástálba szórjuk, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a húst.

A maradék olajat simára keverjük a balzsamecettel, a parmezán felével és a korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsoljuk és összeforgatjuk. Hűtőben lehűtve, a parmezán másik felével megszórva tálaljuk.

Tipp: Ízlés szerinti hússal is készíthetjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti