Pikáns töltött paprika

Pikáns töltött paprika

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 6 db tv paprika
  • 15 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter 100 %-os paradicsomlé
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • 3 tk. pirospaprika
  • 1 ek. szárított bazsalikom
  • 1 tk. morzsolt majoránna

Elkészítés:

Összedolgozom a darált húst, rizst, tojást, egyik aprított vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, piros paprikát, majorannát, borsot, sót.

Nagy edénybe rántást csinálok olajon pirított lisztből és a másik aprított vöröshagymát dinsztelem rajta.

Pirospaprikával hintve felengedem 0,5 liter vízzel és megsózom, majd beleöntöm a paradicsomlevet és ízesítem cukorral, reszelt citromhéjjal, bazsalikommal.

Közepes lángon felforralom, majd kis lángon főzöm a szószt.

A kicsumázott paprikákat megtöltöm és a kimaradt töltelékeket gombóccá gyúrom.

Belerakom őket a mártásba és a felforralástól kezdve 40-45 percet főzöm, közepes hőfokon.

Neked ajánljuk