Pikáns tárkonyos csirkeraguleves túrós galuskával

Pikáns tárkonyos csirkeraguleves túrós galuskával
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkeaprólék vagy csirke szárny vagy csirkemell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • fél zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • bors
  • 2 evőkanál szárított tárkony
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a túrógaluskához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 teáskanál túró
  • a habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg csirkeaprólék
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • fél db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • bors
  • 2 evőkanál szárított tárkony
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 teáskanál túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát kockára, a zöldségeket karikára, a karalábét és a zellert kockára vágjuk. A csirkehúsokat is egyforma darabokra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, belerakjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és tovább pároljuk. Végezetül belerakjuk a csirkeaprólékot, sózzuk borsozzuk és együtt tovább pároljuk.

Addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel és tárkonnyal. Lassú tűzön készre főzzük.

Amíg fő a levesünk elkészítjük a túrógaluskát. A tojást villával felverjük, beleszórjuk a lisztet és a túrót, majd összekeverjük (lágy galuska tésztát kell kapnunk), a forrásban lévő levesbe kávéskanállal beleszaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére akkor megfőtt a galuskánk.

Ezután behabarjuk a levest: a tejfölt kevés vízzel kikavarjuk és beleszórjuk a lisztet és 1 teáskanál szárított tárkonyt, majd elkeverjük. Kicsit kiveszünk a leves levéből és hozzákeverjük a tejfölhöz hőkiegyenlítés céljából, mert így nem lesz csomós a leves.

A forrásban lévő levesbe gyors mozdulattal beleöntjük, elkeverjük és jól kiforraljuk. Tálalásnál citromlével ízesítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!