Pikáns sült alma

Pikáns sült alma

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db magozott aszalt szilva
  • 4 alma
  • 3 ek. brandy
  • gyömbérpor
  • 8 dkg tisztított napraforgómag
  • 1 tk. vaj
  • 1 ek. méz
  • 6 ek. almalé
  • 6 ek. cukor
  • 1,2 dl tejszín
  • fahéj

Elkészítés:

Feldarabolom apróra az aszalt szilvát. A brandyt 2 evőkanál vízzel, gyömbérporral, fahéjjal összekeverem, ebbe teszem az aszalt szilvát kb. 10 percre.

Az almát kicsutkázom és megtűzdelem 4 evőkanál napraforgómaggal. Vajon pirítom a maradék 6 dkg napraforgómagot, mézzel keverem és a szilvával. Ezt töltöm az almákba.

Almalevet tűzálló tálba öntök, és ebbe rakom az almákat, lefedem, és előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 35 percig.

A cukrot lassan olvasztom tejszínnel, és ezzel csurgatom le.

Neked ajánljuk