Pikáns sertésragu szilvával

Pikáns sertésragu szilvával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús (tarja vagy karaj)
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 chili paprika
  • 5 evőkanál fehérbor
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
  • 1 rúd fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 5 dl húsleves
  • 6 szem szilva

Elkészítés:

A húst falatnyi darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. A húst összeforgatjuk a borral, a szójaszósszal, a gyömbérrel, a chilivel, és 1 órát pácoljuk.

A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, mélyebb serpenyőben, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az ötfűszert, a fahéjat, a cukrot. Belekeverjük a húst, lepirítjuk. Ráöntjük a páclevet, a sűrített paradicsomot, a húslevest, és kb. 1 órát főzzük.

A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A főzési idő letelte után a húshoz keverjük, és még pár percig főzzük. Ízlés szerint párolt rizst, vagy bulgurt, tálalunk hozzá.

Neked ajánljuk