Pikáns rostélyos Esterházy módra

Pikáns rostélyos Esterházy módra

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet rostélyos (kb. 600 g)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 2 ek. zsiradék
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. vaj
  • 1 dl tejföl
  • 5 dl húsleves
  • 1 ek. édespaprika
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1/2 tk. majoránna
  • 1 babérlevél
  • 4 szelet citrom
  • 8 db kapribogyó

Elkészítés:

A megpucolt zöldségeket apróra vágva pirítom, liszttel és pirospaprikával szórva, utána húslevessel felengedve forralom. Ízesítem majorannával, babérlevéllel, citromszeletekkel, kapribogyóval, majd átforralom.

A rostélyost borsozom és kis zsiradékon kisütöm, utána fűszeres mártásban párolom, lassan, hogy teljesen puha legyen.

Olvasztott vajon párolom a zöldségeket üvegesre, majd húslevessel felöntve, még 5 percet, kis lángon.

A húst tálom a zöldségekkel és a mártást átpaszírozva, tejföllel felfőzve ráöntöm.

Neked ajánljuk