Pikáns raguleves

Pikáns raguleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg leveszöldség
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • étolaj
  • tárkonyecet
  • tárkony
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Zsiradékon aprított hagymát, fokhagymát dinsztelek. Rárakom a kockázott húst, ízesítem köménnyel, borssal, tárkonnyal, ételízesítővel és pirítom néhány percig.

A többi zöldséget is rárakom feldarabolva (zöldborsót kivéve). Miután kissé átpirítottam, vízzel felöntve, félig megpárolom, majd mehet bele a borsó, és felöntöm, már a levesnek való vízzel.

Tejszínnel sűrítem és átforralom, továbbá ízesítem tárkonyecettel vagy citromlével. Kedv szerint levestésztát rakhatok bele.

Neked ajánljuk