Pikáns patiszon

Pikáns patiszon

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 nagy patiszon
  • 15-20 dkg liszt
  • 15-20 dkg durva zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • 4 dl tejföl (2 pohár)
  • 2 evőkanál túró
  • 10 dkg kecskesajt
  • olaj

Elkészítés:

A patiszont meghámozom, lehetőleg kockára, kisebb darabokra vágom, megsózom. A kis darabokat kipanírozom. Az olajat serpenyőben felhevítem, majd kirántom a falatnyi panírozott patiszonokat. Miután az összes kisült, elkészítem a mártást. A tejfölt egy tálba öntöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a villával megtört tehéntúrót és sót. Jól összekeverem. Fél órára hűtőbe teszem, s hagyom összállni.

Neked ajánljuk