Pikáns mustáros lazac

Pikáns mustáros lazac

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók a halhoz:

  • 4 szelet lazac
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • bors
  • frissen tépett bazsalikom

A mustármártáshoz:

  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 dl erőleves
  • 1,5 dl tejszín vagy tejföl
  • 4 mokkáskanál (dijoni) mustár
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük.

Mustármártás: Vajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, megszórjuk a liszttel, majd ráöntjük az erőlevest és a tejszínt. Megfűszerezzük, majd gyöngyöző forrásig kevergetjük. Belekeverjük a mustárt.

Neked ajánljuk