Pikáns mézes-mustáros csirke

Pikáns mézes-mustáros csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a páchoz:
  • 350 ml olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2. teáskanál chili por
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • a mézes-mustáros öntethez:
  • 3 teáskanál Dijon mustár
  • 4 evőkanál akácméz
  • fél lime leve és reszelt héja
  • 4 szál petrezselyem
  • 350 ml olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2. teáskanál chili por
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 teáskanál Dijon mustár
  • 4 evőkanál akácméz
  • fél db lime
  • 4 szál petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A szárnyast jól átmossuk, majd hagyjuk leszáradni. Alaposan besózzuk és borsozzuk. Az olívaolajban elkeverjük a chilit, a fokhagymát és a pirospaprikát. Ebbe a pácba tesszük a csirkét és egy kanál segítségével mindenhol jól meglocsoljuk vele.

Félretesszük, de időközönként újra átlocsoljuk a páccal. A sütőt grill funkcióra kapcsoljuk.

A csirkét felhúzzuk a grill nyársra, a lábait összekötjük és még utoljára meglocsoljuk a páclével. (Egy tepsit teszünk a csirke alá, hogy a leve majd ebbe csepegjen.)

Amikor a csirke már szinte megsült (kb. 50-60 perc), kivesszük a sütőből és átkenjük a mézes-mustáros öntettel. Visszatesszük a sütőbe 10 percre, majd újra átkenjük az öntettel. A második kenést követően készre sütjük a csirkét. Végezetül meghintjük a durvára szeletelt petrezselyemmel.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!