Pikáns majonézes saláta tonhalas pirítóssal

Pikáns majonézes saláta tonhalas pirítóssal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles salátamix
  • 3 szem retek
  • 2 paradicsom
  • fél-fél sárga- és piros húsú paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 mini bagett
  • 30 dkg olajos tonhal (konzerv)
  • 1 citrom
  • 1 csomag leveles salátamix
  • 3 szem retek
  • 2 db paradicsom
  • fél db piros húsú paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 mini bagett
  • 30 dkg olajos tonhal (konzerv)
  • 1 citrom
  • fél db sárgahúsú paprika

Elkészítés:

A salátákat leöblítjük, lecsepegtetjük. A retket, a paradicsomot, a paprikát megmossuk, karikákra-szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, durvára törjük.

Majonézt készítünk, ehhez a kézi robotgép keverőbetétjével simára keverjük a tojássárgáját a citromlével, és folyamatos keverés mellett nagyon lassan csurgatjuk hozzá az olajat. Amikor felvette az összest, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a fokhagymát.

Összeforgatjuk a salátát a zöldségekkel, tányérra halmozzuk, és gazdagon meglocsoljuk a fokhagymás majonézzel.

A tonhalat lecsepegtetjük, villával összetörjük. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk, megkenjük az összetört tonhallal, majd a salátára tesszük. Citromgerezdet kínálhatunk hozzá.