Pikáns kukoricakrémleves

Pikáns kukoricakrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 liter víz
  • 1 db MAGGI csípős tyúkhúsleveskocka
  • 1 teáskanál morzsolt korianderlevél
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint apróra vágott snidling
  • 2 teáskanál tökmagolaj (elhagyható)

a tálaláshoz:

  • pirított bacon szalonna kocka vagy pirított tökmag vagy pattogatott kukorica

Elkészítés:

A hagymát a vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a krumplit.

Felöntjük a vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a leveskockát, megkóstoljuk, ízlés szerint megsózzuk, és addig főzzük, amíg a kukorica és a krumpli puha nem lesz.

A levest turmixoljuk, sűrű szövésű szitán áttörjük, majd a tejszínnel felöntve visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a finomra vágott koriandert, és pár perc alatt készre főzzük.

Ha van otthon tökmagolaj azt is a levesbe keverjük, majd tányérokba merve, fimomra vágott snidlinggel ízlés szerint pirított baconnel, tökmaggal vagy pattogatott kukoricával tálaljuk.

Recept és fotó: okoskonyha.hu

Neked ajánljuk