Pikáns korhelyleves

Pikáns korhelyleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt sertéshús
  • 20 dkg tarkabab
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg paprikás füstölt kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • citromlé
  • 1 babérlevél
  • kapor
  • 1 mokkás kanál borsikafű
  • bors
  • citromlé

Elkészítés:

Főzzük meg a füstölt húst, majd emeljük ki a levéből. Ehhez a füstölt léhez adjuk a beáztatott babot, felaprított savanyú káposztát, a hagymát egészben, a kolbászt, a fokhagymát, és a babérlevelet a borsikafűvel, és az egészet addig főzzük, ameddig puha nem lesz. Miután megfőtt, szedjük ki a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Vágjuk a kolbászt karikákra és a füstölt húst apróbb kockákra, majd tegyük visssza a levesbe. Keverjük simára a tejfölt a liszttel, és habarjuk be vele a levest. 5 percen át forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és savanyítsuk citromlével. Tálaláskor szórhatunk rá kaprot.

Neked ajánljuk