Pikáns káposztasaláta

Pikáns káposztasaláta

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 kg káposzta
  • 1 kg paprika
  • 500 g hagyma
  • 500 g sárgarépa
  • 5 db chili paprika
  • 500 ml ecet
  • 1 csomag savanyúságtartósító
  • 300 g kristálycukor
  • 500 ml olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük vagy felszeleteljük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, a zöldségre öntjük, majd állni hagyjuk.

A tiszta befőttesüvegeket megtöltjük a káposztasalátával, ráöntjük a levet, majd alaposan lezárjuk.

A befőttesüvegeket a tetejükkel lefelé fordítjuk. (Ezt a savanyúságot nem kell dunsztolni.)

Neked ajánljuk