Pikáns kagylóleves

Pikáns kagylóleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg feketekagyló
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db fehér csiperkegomba
  • 1 db barna csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1/2 piros kalifornia paprika
  • 1/2 étkezési paprika
  • 1 szál zellerszár
  • petrezselyem
  • korianderlevél
  • gyömbér
  • szójaszósz
  • kínai tészta
  • fehérbor
  • kókusztej
  • főzőtejszín
  • kínai hal fűszerkeverék
  • citromlé
  • chili paprika
  • metélőhagyma
  • koriandermag
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tisztított, többször átöblített kagylókat sós vízben hagyjuk állni.

A karikázott hagymákat olajon dinszteljük, utána mehet bele feldarabolt zeller, koriander, petrezselyem, a szeletelt gombát és a felaprított gyömbért.

Végül a kagylót is belerakjuk és 1 liter vízzel felöntjük.

Ízesítjük kedvünk szerint, majd készre főzzük.

A vége előtt még tésztát, finomra vágott zöldeket teszünk bele és fehérbort, kókusztejet, tejszínt, citromlevet öntünk hozzá.

Hasonló receptek