Pikáns, füstölt-főtt csülökkel gazdagított lencseleves

Pikáns, füstölt-főtt csülökkel gazdagított lencseleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1-2 kanál liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • csípős és csemege őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt színes bors
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 kis poharas tejföl
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • kb. 30 dkg füstölt főtt csülök
  • fél pár füstölt kolbász
  • 25 dkg lencse
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1-2 kanál liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • csípős és csemege őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt színes bors
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 kis poharas tejföl
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 30 dkg füstölt főtt csülök
  • fél pár füstölt kolbász

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, és egy éjszakára hideg beáztatjuk. A füstölt csülköt megfőzzük.

A sárgarépát, zöldséget, hagymát megpucoljuk, a sárgarépát és a zöldséget karikára, a hagymát apróra vágjuk. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és karikára szeleteljük.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd a zöldségkarikákkal és a kolbászkarikákkal tovább pirítjuk. Liszttel, pirospaprikával meghintjük, majd felöntjük a füstölt hús főzőlevével. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, és ízlés szerint fűszerezzük chilivel, színes borssal, sóval, babérlevéllel, fokhagymával, mustárral. Felforraljuk és kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.

A tejfölt kevés levessel kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemlevéllel, citrommal és főtt-füstölt csülökhússal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!