Pikáns fokhagymakrémleves

Pikáns fokhagymakrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej kis fokhagyma
  • 1/2 fej kis vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1/2 db lime
  • 7 dkg fenyőmag
  • 1 l zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek. fehérbor
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/2 csokor koriander
  • 1 mk. kurkuma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymát aprítom, a hagymát karikázom.

A fele fenyőmagot megpirítom világosra.

A hagymát, fokhagymát, többi fenyőmagot olívaolajon dinsztelem, majd a borral forralom.

Felöntöm a levessel, és 2 ek. citromlevet, a reszelt citromhéj felét adom hozzá.

10 perc főzés után leszűröm, ízesítem a kurkumával, lime reszelt héjával és levével.

A tejszínnel habarom, majd a pirított fenyőmaggal, ízlés szerint garnélával lehet tálalni.

Neked ajánljuk