Pikáns fácánsült hagymás-édesköményes körettel

Pikáns fácánsült hagymás-édesköményes körettel
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 1,5 kg-os fácán
  • 1 db édeskömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • füstölt szalonna
  • Worcestershire szósz
  • szójaszósz
  • 1 db húsleveskocka
  • színes bors
  • gyömbérpor
  • Valamint:
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zeller
  • 1,5 kg-os fácán
  • 1 db édeskömény
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • füstölt szalonna
  • Worcestershire szósz
  • szójaszósz
  • 1 db húsleveskocka
  • színes bors
  • gyömbérpor
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db zeller

Elkészítés:

2 nappal előre pácolom a feldarabolt fácánt, hogy szójával, színes borssal, csipet csömbérrel dörzsölöm.

1-2 alkalommal meg lehet forgatni.

Ezek után levesnek felrakom főni, a zöldségekkel együtt, illetve leveskockával, pici sóval ízesítve.

A húsokat visszarakom a páclébe, amit színes borssal, Worcesteshire szósszal bolondítok.

Végül sütőben készre sütöm.

Serpenyőben füstölt szalonnát pirítok le, aminek zsiradékán dinsztelem a szeletelt hagymát és édesköményt.

Fedő alatt párolom, végül megpirítom fedő nélkül, ezt akár többször is ismételve, hogy egészen puha legyen.

Ezzel a körettel tálalom a fácánt.