Pikáns diós kalács

Pikáns diós kalács

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • A

tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 17 dkg tejföl
  • 4 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 6 tk. kristálycukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 tk. kakaópor

A fűszeres morzsához:

  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 4 tk. cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a lisztet, sütőport, sót és külön a vajat és cukrot gép segítségével, utána beleütöm egyenként a tojásokat, tejfölt öntök bele és a sütőporos liszthez vegyítem.

A tölteléket és a fűszeres morzsát elkészítem az alapanyagok összekeverésével.

A masszát 3 részre véve egy sütőpapírral borított kalácsformába simítom az egyiket, a töltelék felével szórom, utána a következő tésztával borítom, a maradék tölteléket rászórva és lefedem a harmadikkal, majd a fűszeres morzsával hintem a tetejét.

170 fokos sütőben sütöm nagyjából 40 percen át és érdemes tűpróbával ellenőrizni.

Neked ajánljuk