Hozzávalók:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 40 dkg tökgyalun reszelt cékla
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • 2 dl étolaj
  • 3 dkg oranzsát
  • 7 dkg mazsola
  • 4 csepp narancsaroma
  • 2 ek. narancslikőr
  • A tetejére:
  • darált dió
  • 3 ek. porcukor
  • 3 csepp narancsaroma
  • 30 dkg rétesliszt
  • 40 dkg cékla
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • 2 dl étolaj
  • 3 dkg oranzsát
  • 7 dkg mazsola
  • 4 csepp narancsaroma
  • 2 ek. narancslikőr
  • darált dió
  • 3 ek. porcukor
  • 3 csepp narancsaroma

Pikáns céklás-narancsos püspökkenyér

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A tojást a kétféle cukorral felverem, mehet bele a sütőpor, szódabikarbóna, étolaj, majd beleöntöm a narancsaromát, narancslikőrt, illetve hozzáadom a réteslisztet, a reszelt céklát, cukrozott narancshéjat (oranzsát), mazsolát.Ezt az elkevert masszát 2 kikent őzgerincformába töltöm és 200 fokon sütöm tűpróbáig.Ha megsült darált dióval hintem és porcukros,narancsaromával csepegtetem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti