Pikáns ázsiai csirkeleves

Pikáns ázsiai csirkeleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg felkockázott csirkemell filé
  • 4 evőkanál kókuszzsír
  • 1 csomag karikára vágott újhagyma
  • 20 dkg sárgarépa gyufaszálnyira vágva
  • 1 csomag szárzeller gyufaszálnyira vágva
  • 1 darab piros kaliforniai paprika gyufaszálnyira vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 8 dl kókusztej
  • 8 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg gyömbér felaprítva
  • 1 evőkanál kurkuma
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • chili vagy cayenne bors ízlés szerint
  • 3 dkg natúr kesudió

Elkészítés:

A kókuszzsírt egy lábasban felforrósítjuk, megpároljuk rajta az újhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Felöntjük a vízzel és a kókusztejjel, hozzáadjuk a feldarabolt gyömbért és a fűszereket is.

Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A szűrő tartalmát aprítógépben pépesre turmixoljuk, és visszarakjuk a levesünkbe. Az így kapott alaplevet visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a zöldségeket és a csirkemellet, majd készre főzzük.

A natúr kesudiót apróbb darabokra vágjuk (vagy aprítógépben 1-2 fordulattal durvára daráljuk), egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, és a levest ezzel tálaljuk.

Neked ajánljuk