Pikáns-almás csirkemell

Pikáns-almás csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál magos dijoni mustár
  • 4 teáskanál pikáns dijoni mustár
  • 2 alma
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg lm reszelt sajt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A mustárokat elkeverjük a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre tesszük. A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra törjük, majd kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.

A felszeletelt csirkemellet alaposan összeforgatjuk az előzőleg kikevert mustáros szósszal és egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk.

A csirkemell szeletkék tetejét beterítjük a szeletekre vágott almával, megszórjuk a reszelt sajttal, majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perec alatt megsütjük (a sütési idő sütőnként változhat).

Ha a hús átsült, levesszük az alufóliát, és további 10 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon. Párolt rizzsel kínáljuk.

Neked ajánljuk