Pihe-puha túrógombóc

Pihe-puha túrógombóc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • a hempergetéshez:
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj
  • a tálaláshoz:
  • 3 dl tejföl
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az étolajat, a tojást és végül a 2 evőkanál zsemlemorzsát (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be). Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk.

Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük a gombócokat. Végül serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a zsemlemorzsát arany barnára pirítjuk rajta, és ebben forgatjuk meg még forrón a kifőtt, leszűrt gombócokat.

Tálaláskor vaníliás porcukros, tejfölt kínálunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!