Pihe-puha mézeskalács szelet

Pihe-puha mézeskalács szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 600 g finomliszt
  • 250 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 7,5 dl tej
  • 6 evőkanál házi baracklekvár
  • 3 db tojás
  • 3 dl napraforgó olaj
  • a tetejére:
  • 30 dkg házi baracklekvár
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • a díszítésnek:
  • 3 teáskanál dekor szóró cukor
  • 600 g finomliszt
  • 250 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 7,5 dl tej
  • 6 evőkanál házi baracklekvár
  • 3 db tojás
  • 3 dl napraforgó olaj
  • 30 dkg házi baracklekvár
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 teáskanál dekor szóró cukor

Elkészítés:

A cukrokat a tojásokkal kézi mixerrel habosra keverjük. A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tejet, és apránként hozzádolgozzuk a szárazanyagok keverékét.

Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. 190 fokra előmelegített alsó-felső sütésen 35 perc alatt megsütjük. Egy munkalapra kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.

A még forró tésztát lekvárral lekenjük és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd leöntjük vele a tésztát, végül dekor cukorral megszórjuk.

A sütit a csokoládé dermedése után hosszúkás szeletekre vágjuk.

Nagyon ízlett a családomnak. Egyszerű, nagyon finom puha sütemény, ízre olyan, mintha mézes süti lenne, pedig méz nincs benne!

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!