Pihe-puha almás pite

Pihe-puha almás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 50 ml tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csipet só
  • a tetejére:
  • 1 db felvert tojás
  • a töltelék hozzávalói:
  • 1,5 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 50 ml tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 db felvert tojás
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.

A tésztához habosra keverünk a négy tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk.

A tepsit szilikonos papírral kibéleljük, az egyik tészta cipót tepsi méretűre nyújtjuk. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket. Befedjük a másik tészta lappal, letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten.

Ezután felvert tojással lekenjük, villával itt-ott megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen.

Nagyon finom, puha, omlós pite. Piskóta jellegű állaga van, elolvad a szánkban, ha beleharapunk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!