Piacos tejfölös sajtos lángos

Piacos tejfölös sajtos lángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • csipet cukor
  • 1 dl langyos víz + a dagasztáshoz 3 dl langyos víz
  • 4 dl olaj
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl langyos tejföl
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál
  • csipet cukor
  • 1 dl langyos víz
  • 4 dl olaj
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl langyos tejföl
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés:

Az élesztőt az 1 dl langyos cukros vízbe morzsoljuk és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt.

Elkezdjük összeállítani a tésztát, apránként adagolva hozzá a langyos vizet. Addig dagasztjuk, amíg felveszi a vizet a tészta és egy lágy, kissé ragacsos tésztát kapunk. (A tésztának el kell válni az edény falától.) A tetejét átkenjük olajjal, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csípünk belőle és kis cipókat formázunk. Rövid ideig újra kelesztjük.

Egy serpenyőben az olajat 200 fokra felhevítjük. Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe-körbe nyújtani a tésztát, ha megvan szép kör alakú lángos, a forró olajba tesszük és szép piros ropogósra kisütjük.

(Akkor jó a tésztánk, ha az olajban a közepe felpúposodik.) Papírtörlőre kiszedjük.

Tálalásnál langyos tejföllel megkenjük és a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!