Petrezselymes tócsni

Petrezselymes tócsni
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 darab burgonya
  • 1 darab egész tojás
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék liszt
  • 5 darab burgonya
  • 1 darab egész tojás
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék liszt

Elkészítés:

A nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és 5 percig állni hagyjuk.

Ezalatt az idő alatt a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A burgonyát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, ízlés szerinti sót, őrölt borsot, végül a lisztet, de csak annyit, hogy éppen összeálljon a massza.

Forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti