Petrezselymes kuszkusz sült csirkével

Petrezselymes kuszkusz sült csirkével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csirke alsócomb
  • 2 dl kuszkusz (bögrében mérve)
  • 2 bögre forró víz
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • bors
  • 1 evőkanál sült csirke fűszerkeverék
  • 2 dl olaj
  • 4 db csirke alsócomb
  • 2 dl kuszkusz (bögrében mérve)
  • 2 bögre forró víz
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • bors
  • 1 evőkanál sült csirke fűszerkeverék
  • 2 dl olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsit megsózzuk, majd bedörzsöljük sült csirke fűszerkeverékkel és állni hagyjuk.

Az olajat felforrósítjuk, belerakjuk a fűszeres csirkecombokat, mindegyik oldalán megpirítjuk, majd lejjebb véve a lángot fedő alatt megpároljuk.

Ha már puha a csirkecomb, a zsírjára sütjük, hogy szép piros ropogós legyen.

Miközben sül a csirke, elkészítjük a petrezselymes kuszkuszt. Veszünk egy tálat, beleöntjük a kuszkuszt, az apró vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a két bögrényi forrásban lévő vizet. Gyorsan elkeverjük, majd rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy megszívja magát és megpuhuljon.

Tálalás előtt felkeverjük a kuszkusz, hogy „pörgős” legyen. A csirkecombbal együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!