Petrezselymes-krumplis pulykanyakpörkölt

Petrezselymes-krumplis pulykanyakpörkölt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 db pulykanyak
  • 4 db burgonya
  • 3 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db pörköltszaft kocka
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 lilahagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • libazsír
  • chiliszósz
  • petrezselyemlevél
  • citrom
  • olívaolaj

Elkészítés:

Megfűszerezzük a pulykanyakat, majd libazsírral kikent serpenyőben megsütjük, majd félretesszük. A zsírba tesszük a felaprított hagymaféléket, a csípős paprikát és a paradicsomot. Ezután megfűszerezzük és belemorzsoljuk a pörköltszaft kockákat. Vesszük a nyakat, hozzáöntünk egy kis vizet és addig főzzük, míg puha nem lesz.

Eközben a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk majd megfőzzük sózott vízben.

Lilahagymás-fokhagymás paradicsomsalátával lehet tálalni.

Neked ajánljuk