Pestós-tejszínes csirke tésztával és tavaszi salátával

Pestós-tejszínes csirke tésztával és tavaszi salátával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dg teljes kiőrlésű tönköly tészta (csavart)
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • tökmagos pesto
  • zsír
  • morzsolt kukorica (mélyhűtött)
  • zöld és fekete kimagozott olívabogyó
  • sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • csemege uborka
  • olívaolaj
  • kígyóuborka
  • vaj

Elkészítés:

Főzzük meg a tönköly tésztát. Pirítsuk meg a felaprózott hagymát zsíron, majd dobjuk rá a felkockázott csirkemellet. Hintsük meg egy kis sóval és kakukkfűvel. Mikor a csirke szépen megsült, adjuk hozzá a pestót, öntsünk rá úgy fél deci vizet a tészta főzővizéből, végül a tejszínt is csorgassuk bele. Forraljunk rajta egyet, végül keverjük össze a tésztával.

Vágjuk félbe, majd karikákra a répát. Puhítsunk a kukoricán és a répán egy kis vajon, majd szórjuk meg sóval. Az uborkákat vékony kockákra szeleteljük, az olívát pedig karikázzuk fel. Aprózzunk fel hozzá fél csokornyi petrezselymet, keverjük össze az egészet, majd locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.

Neked ajánljuk