Pestós rántotta spenóttal

Pestós rántotta spenóttal

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 80 g spenót levél
  • 1 evőkanál bazsalikom pesto (+ ízlés szerint még a tálaláshoz)
  • olívaolaj
  • 1 nagy érett avokádó fele, szeletekre vágva
  • 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós
  • bors

Elkészítés:

A tojást és a tejet habverővel felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy közepes méretű serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, olívaolajjal kikenünk.

Beletesszük a spenót leveleket, és kevergetve addig párojuk, amíg összeesik. Ekkor kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

A serpenyőt visszatesszük a tűzre, nagyobbra vesszük a lángot alatta és kevés olajat öntünk bele. Amikor az olaj már forró, beletesszük a tojásos keveréket, egy fakanállal kevergetve sütni kezdjük, majd, amikor már majdnem megsült, hozzáadjuk a pestót és a spenótot, és együtt készre sütjük.

Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, és még melegen tálaljuk a pirítóssal, az avokádóval és ízlés szerint még egy kis pestóval.

Neked ajánljuk