Pelyhes csokitorta

Pelyhes csokitorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 3 dkg kakaó
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan hozzáadom a keményre felvert tojásfehérjét.

A tésztát 26 cm-es kapcsos formába öntöm, és előmelegített sütőben megsütöm.

A krémhez 4 dl tejet felforralok cukorral, az étkezési keményítőt elkeverem 0,5 dl hideg tejjel, és hozzáadom a kókuszreszeléket. Ezután összekeverem a forralt tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzöm.

A piskótát kettévágom és megtöltöm a krémmel, majd az oldalára is teszek, a végén az olvasztott csokoládéval vonom be, és megszórom kókuszreszelékkel.

Neked ajánljuk