Elkészítés:
Dörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 percenként hajtogasd négyszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejes tojással.
Az utsó hajtogatás után nyújtsd 3 cm vastagra. Szaggasd ki közepes nagyságú szaggatóval. Rakosgasd be a tepsibe, és hagyd kelni egy fél órát.
Ha kész, kend meg paprikás tojással, és közepesen meleg sütőben süsd készre.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
magyar
,
vegetáriánus
,
falatkák/tapas
,
magyaros
,
klasszikus
,
házias
,
buli
,
társaság
,
apero
,
pénztárcabarát
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
előétel
,
aprósütemény
,
pogácsa