Pehelykönnyű krumplis pogácsa

Pehelykönnyű krumplis pogácsa
Elkészítési idő
3,0 20 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kk. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír/vaj
  • 3 ek. tej
  • 1 + 1/2 tojás
  • 1 dkg só
  • A pogácsák lekenéséhez:
  • 1/2 felvert tojás
  • pici pirospaprika
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kk. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 ek. tej
  • 3 tojás
  • pirospaprika

Elkészítés:

Dörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 percenként hajtogasd négyszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejes tojással.

Az utsó hajtogatás után nyújtsd 3 cm vastagra. Szaggasd ki közepes nagyságú szaggatóval. Rakosgasd be a tepsibe, és hagyd kelni egy fél órát.

Ha kész, kend meg paprikás tojással, és közepesen meleg sütőben süsd készre.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti