Pehely könnyű túrófánk

Pehely könnyű túrófánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 0,75 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • a sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • 0,75 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dl étolaj

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk benne. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, a tojásokat, a túrót és a puha vajat egy tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztős tejet, majd robotgép gyúrópálcájával az egészet összedolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Ismételten átgyúrjuk, majd a masszából 30- 35 darab gombóckát formázunk. További 15 percig kelesztjük őket.

A fánkokat bő, forró olajban, kis adagokban aranyszínűre sütjük, szűrőlapáttal kiemeljük és papírtörlőre tesszük.

Végül porcukorral meghinthetjük, a legfinomabb mellé az áfonya lekvár.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!