Pecsétes keksz

Pecsétes keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 34 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • fél kávéskanál fahéj
  • 1-2 kanál tej
  • 34 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • csipet
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • fél kávéskanál fahéj
  • 1-2 kanál tej

Elkészítés:

A keksz hozzávalóit elkeverjük, összedolgozzuk (puha tésztát kapunk). Folpackba csomagolva egy-két órára a hűtőbe tesszük.

Hűsölés után lisztezett deszkán kb. 3-4 mm-re nyújtjuk, 7 cm-es kerek szaggatóval kiszúrjuk, és a lisztbe mártott pecsétet alaposan a tésztába nyomjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

Dobozba téve sokáig eláll. (Először kicsit kemény, de visszapuhul.).

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!