Peach Melba pohárdesszert

Peach Melba pohárdesszert

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag Győri Édes zabfalatok
  • 2 db nektarin
  • 20 dkg málna
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A málnára szórjuk rá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd óvatosan keverjük össze (kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre).

A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel (én kisebb kockákra vágtam).

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá. A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát. Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot. Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.

Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, mert különben a fagylalt elolvad.

Neked ajánljuk